skip to Main Content

A causa de la nova normativa governamental relativa al Covid-19, anunciem que els concerts i entrevistes d’Anabel Montesinos, Alí ​​Arango i Nora Buschmann només s’emetran a la pàgina web del Festival Sor i al canal oficial de Youtube.

El concert i l’entrevista d’Anabel Montesinos s’emetran el 15 de setembre, a les 19:30 hores.
El concert i l’entrevista de Nora Buschmann s’emetran el 18 de setembre, a les 19:30 hores.
El concert i l’entrevista d’Alí Arango s’emetran el 21 de setembre, a les 19:30 hores.

Aquesta edició del Festival Sor és un homenatge a l’anterior president de la Societat Sor de Barcelona (SSB), el musicòleg Josep Dolcet que va morir el 5 de març del 2020.

 

II FESTIVAL INTERNACIONAL DE GUITARRA
“FERRAN SOR”

del 14 al 19 de setembre de 2020

al Conservatori Municipal de Música de Barcelona

 

La idea de dur a terme el Festival Internacional de Guitarra “Ferran Sor” a la ciutat de Barcelona parteix de la voluntat de promoure i donar a conèixer la personalitat i l’obra de l’insigne compositor i guitarrista català, nascut a Barcelona l’any 1778 i que va morir a París el 1839.

Aquest Festival és la millor manera de retre homenatge a la figura de Ferran Sor i Muntades, la personalitat musical més destacada de la història de la guitarra del segle XVIII. Les obres d’aquest extraordinari compositor, concertista i també pedagog són conegudes i interpretades pels grans guitarristes, a més de ser publicades per les editorials musicals més prestigioses de tot el món.

Gràcies al seu gran poder expressiu, la guitarra ha estat sempre un mitjà de comunicació extremadament dinàmic i heterogeni, que ha sabut desenvolupar-se en nombrosos estils diferents, en formacions que van des de la música renaixentista fins al repertori per a guitarra clàssica moderna.

La ciutat de Barcelona té la gran oportunitat de mantenir viu el record d’una de les seves personalitats més importants i influents, tant pel que fa al seu llegat musical com pel que fa a la guitarra clàssica.

en col·laboració amb el

Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Giuliano Belotti, director artístic 

ACTIVITATS

CONCERTS DE NIT

Al llarg dels sis dies del Festival, a les 20.30 hores, s’oferirà una sèrie de concerts d’artistes de gran talla internacional com són ara: Marcin Dylla, Carles Trepat, Nora Buschmann, José Antonio Escobar i el duo Marco Tamayo – Anabel Montesinos. Cada artista convidat ha estat escollit per la seva indubtable qualitat artísti­ca i pel seu reconeixement internacional.

L’últim concert, el Concert de Cloenda, serà a càrrec dels tres millors estudiants de les classes magistrals i de Emerson Salazar, guanyador del Certamen Internacional de Guitarra Miquel LLobet 2016.

CLASSES MAGISTRALS i  CONCURS

Remarcant la importància pedagògica del Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor, s’han previst unes classes magistrals impartides pels mateixos artistes convidats, d’una durada de 5 hores i 15 minuts per cada professor, que donaran cabuda a uns 7 alumnes actius, cada un dels quals rebrà 45 minuts de lliçó. També podran assistir a les clas­ses magistrals les persones que vulguin participar en qualitat d’oients.

El millor dels estudiants de les classes magistrals rebrà un certificat i un premi que consistirà en un concert pagat per Arts LLobet 2020, a Barcelona, i en la producció d’una gravació àudio i vídeo professional que serà difós a través de la pàgina web i de les xarxes socials del Festival Internacional Ferran Sor.

El Festival presentarà un cicle de tres conferències i dos documentals, de dimarts a dissabte, de 17:30h. a 19:00h, en el  Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

La primera serà a càrrec del lutier Santiago Canals que parlarà sobre la construcció de la guitarra de concert i de la que utilitzà Ferran Sor a la seva època.

Les altres tres estaran centrades en la figura de Ferran Sor i seran a càrrec dels guitarristes, musicòlegs i compositors: Josep Maria Mangado, autor del llibre La Guitarra en Cataluña, 1769-1939, Josep Dolcet i Jaume Torrent.

La ultima conferencia serà a càrrec de la guitarrista i doctora en musicologìa, especialista en Emili Pujol, Maria Ribera Gibal.

més informaciò

EXPOSITORS

El Festival acollirà lutiers de guitarres de concert, editors musicals discogràfiques i fabricants de tot tipus d’accessoris per a guitarra, oferint així una nova oportunitat de retrobar-se  anualment i poder intercanviar coneixements i novetats.

L’exposició s’ inaugurarà el dilluns 14 de setembre a les 17:00  i acabarà el dimecres 16, a les 19:00, i tindrà lloc a les instal·lacions del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Els expositors que desitgin exposar  fins l’últim dia del Festival, seran benvinguts i podran romandre fins el dissabte 19, a les 19:00.

Cada dia, a partir del dimarts 15, de 13:00 a 13:30, es durà a terme una prova de guitarres de concert dels lutiers participants en el Festival per part dels artistes convidats.

ENTRADES

CONSULTEU PREUS I ABONAMENTS CLICANT:

ENTRADES CONCERTS      ENTRADES MASTERCLASS

LOCALITZACIÓ

Conservatori Municipal de Música de Barcelona

CONTACTE

  El teu nom (obligatori)

  El teu email (obligatori)

  Assumpte

  El teu missatge

  SPONSORS

  Si vol ser patrocinador del Festival Internacional de Guitarra “Ferran Sor”, pot possar-se en contacte amb nosaltres, escrivint a sponsor@festivalsor.com

  PREMSA

  Aquí us podreu descarregar els principals documents de premsa i per a la difusió del Festival

  Dossier de premsa Festival Sor 2019

  Artists’ photos.

  Back To Top