skip to Main Content

Mèxic

Vídeos

(Jul. 6, 2022, 20:30h. Auditori Eduard Toldrá, CMMB)

“Abel posseeix una habilitat nata per a la música i l’art, que hereta d’una tradició familiar molt llarga… Gràcies a la seva passió i dedicació ha aconseguit una musicalitat, sensibilitat i virtuosisme envejable.” (Pepe Romero, Alacant, 2019).

La qualitat artística del jove guitarrista està avalada per 23 premis nacionals i 9 internacionals, com el “Premi Nacional de la Joventut” que és el màxim guardó que poden rebre els joves de Mèxic, lliurat pel President dels Estats Units Mexicans. S’ha presentat a més de 15 estats de Mèxic ia diversos països com Itàlia, Suïssa, Suècia i la Xina, a més, amb diverses orquestres de cambra i simfòniques a Mèxic, Espanya i els EUA.
El seu estil musical es nodreix dels grans mestres amb qui ha pogut aprendre i conviure, com ara Leo Brouwer, Pepe Romero, John Williams, Manuel Barrueco i David Russell. Va cursar la seva carrera al Conservatori de les Roses, sota la tutela de Rodrigo Nefthalí, on se li va atorgar per Unanimitat la “Menció Honorífica”. Posteriorment el 2019 realitza el Master in Classical Guitar Performance de la Universitat d’Alacant, on se li atorga la distinció d’Alumno Summa Cum Laude. Va cursar a més el Màster d’Interpretació Solista al Centre Superior Katarina Gurska sota la tutela del mestre Àlex Garrobé a la ciutat de Madrid.
Com a part de la seva producció musical, compta amb dos materials discogràfics, “Guitarra Clàssica” (2009) i “Guitarrerías” (2015). Així mateix, és integrant del Quartet Curicaueri i realitza diversos treballs de música de cambra. Abel fa servir cordes Knobloch Strings i toca amb guitarres construïdes pels seus pares, Abel García López i Verónica Ayala.

Back To Top