skip to Main Content
Alí Arango 2 BW

Vídeos

(Set. 14, 2019, 20:30h. Auditori “Eduard Toldrá”, CMMB )

Alí Arango és un dels guitarristes més destacats de la seva generació. Amb un virtuosisme al servei de la musicalitat i un barreja equilibrada de subtilesa i força expressiva, ha conquerit tota mena de públics i jurats. Graduat al Conservatori “Amadeo Roldán” (Havana. Cuba) l’any 2001 i al Conservatori del Liceu de Barcelona el 2017 guanyant el Premi Extraordinari entre tots els instruments. Paral·lelament va ser alumne dels mestres Antonio Alberto Rodríguez i Joaquín Clerch. Ha rebut classes ocasionals de Leo Brouwer a més d’haver participat en diferents projectes al seu costat.

Ha estat guanyador de 22 premis en concursos internacionals de guitarra clàssica, entre els quals destaquen:

 • –  Primer Premi i Premi del Públic al LII Certamen Internacional de Guitarra “Feansisco Tárrega (Benicassim. Espanya)
 • –  Primer Premi al XXXII Certamen Internacional de Guitarra Clàssica “Andrés Segovia” (La Herradura, Espanya)
 • –  Primer Premi, Premi Alhambra a la nova creació Espanyola i Premi del Públic al XII Concurs Internacional de Guitarra “Alhambra” (València. Espanya)
 • –  Primer Premi al XIV Concurs Internacional de l’Havana. (Cuba)
 • –  Primer Premi al Concurs del Palau de la Música Catalana “El
 • –  Primer Palau” (Tots els Instruments i formats) (Barcelona. Espanya)
 • –  Primer Premi al “Düsseldorfer Gitarfestival” (Alemanya)
 • –  Primer Premi al XII Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona “Miquel Llobet” (Espanya)
 • –  Primer Premi al XXII Trobada Internacional de Guitarra Clàssica “Andrés Segòvia” (Linares. Espanya)
 • –  Primer Premi al VI Trobada Internacional de Guitarra “Norba Caesarina” (Càceres. Espanya)
 • –  Primer Premi al XVII Concurs Internacional de Guitarra “Comarca el Comtat” (Espanya)

Ha enregistrat 2 CDs per a NAXOS a la “Laureates Series”; el CD Tàrrega and Mangoré meet Chopin in Havana per CONTRASTES RECORDS i el Vol I de PYROPHORUS GUITAR DUO amb JSM Guitar Records.

Ha realitzat gires com a solista per Catalunya, Xina, Japó o per Cuba amb l’Orquestra Simfònica Nacional, convidat per Leo Brouwer. El 2018 va realitzar el seu debut a USA al Kennedy Center de Washington. Ha realitzat la Premiere Mundial de tres obres de Brouwer:Paisatge Cubà amb Tristesa(guitarra sola); Gismontiana (per a quatre guitarres i orquestra de cordes) i Sèrie Núm. 1 de les Danzas Rituales y Festivas (per a guitarra sola) i sol presentar-se en importants sales com: Palau de la Música Catalana, Palau de la Música de València, Auditori Manuel de Falla, Teatre Nacional de Cuba, entre d’altres. A ofert concerts en diversos països com: Espanya, Cuba, Alemanya, Xina, Mèxic, Malta, Algèria, Itàlia, Equador, USA, UK, Japó o Polònia.

Freqüentment és convidat a Festivals i Universitats per oferir Masterclass, concerts com ara Düsseldorf Guitar Fest (Alemanya), Festival de Guitarra de Pobla (Mèxic), Festival Internacional guitarrístic EBA- UABJO (Mèxic), Festival Internacional de Guitarra de l’Havana (Cuba), Facultat de Belles Arts d’Oaxaca (Mèxic), Robert Schumann Hochschule (Alemanya), Conservatori di Verona (Itàlia), Trobada Internacional Norba Caesarina, Concurs i Festival Internacional de Guitarra Alhambra, la Xina o UK. A més col·labora com a mestre en TONEBASE.

Com a compositor figuren al seu catàleg obres per a guitarra sola, duos per a guitarra i altres instruments, formats de cambra i música per a vídeo-art i documentals. Actualment integra els PYROPHORUS GUITAR DUO , amb música original escrita per a aquest format, on Arango explora la fusió entre la música cubana, el jazz i la música contemporània.

Ali Arango està patrocinat per D ́Addario i Manufacturas Alhambra.

Back To Top