skip to Main Content

Romania

Vídeos

(Jul. 10, 2022, 20:30h. Auditori Eduard Toldrá, CMMB)

Guanyadora del Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet 2021.

Nascuda a Bucarest, Romania, Ana Maria Iordache va començar a tocar la guitarra als sis anys amb Eugen Mang. Va rebre la seva llicenciatura en interpretació musical a la Universitat Nacional de Música de Bucarest sota la tutela de Conf. Dr. Catalin Stefanescu- Patrascu. El juny de 2018 es va graduar Cum Laude del “Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica” a l’Universitat d’Alacant. Actualment està cursant el seu màster a la Universitat d’Arizona amb Tom Patterson i els artistes residents David Russell, Sergio i Odair Assad.

Ana Maria ha estat guardonada amb nombrosos premis en diferents concursos internacionals, entre els quals el 1r premi al “Festival Internacional de Guitarra de Madrid”, “Classical Guitar International Competition Sinaia – România”, ̈ Eduard Pamfil ̈ , ̈ Maeştrii Chitarei ̈ , “European Concurs per a Joves Guitarristes – Andres Segovia”, Velbert, Alemanya, 2n premi al “Concurso Internacional de Guitarra Andrés Segovia – Ciudad de Linares 2018”, Espanya, i els dos concursos interns – “Scholin Guitar Competition” i “Beeston Guitar Competition” i 3r premi a “GuitarFest West Competition”, a Calgary, Canadà, “Festival/ Concurso Internacional de Amarante 2019”, Portugal, i “Denver International Guitar Competition” 2020, Denver, CO.

Ana Maria manté una carrera habitual d’interpretació. Ha estat convidada a donar concerts als escenaris més prestigiosos del seu país, així com a Europa (Espanya, França i Alemanya), als Estats Units (Tucson, Patagònia) i Colòmbia (Bogotà). Als 14 anys va debutar amb la Filharmònica de Tirgu Mures al Festival Internacional de Guitarra Clàssica- Tirgu Mures. La seva feina com a intèrpret inclou diversos projectes de música de cambra. Ana Maria va tocar en diferents conjunts de guitarra -duos, trios, quartet i altres conjunts d’instruments- violí, flauta, piano i quartet de corda. El novembre de 2019 va participar en l’actuació del Concierto Andaluz de Joaquín Rodrigo per a quartet de guitarra i orquestra dins del primer Congrés d’Antics Alumnes d’Alacant, Espanya. També va ser convidada en diverses edicions per actuar en el programa “Conferències de Ciència” a la Sala Centenari per a un públic d’aproximadament de 2000 persones.

El 2017 va llançar el seu àlbum debut “Reverie”, produït pel segell romanès E&E Music Production.

Ana Maria Iordache toca una guitarra construïda pel luthier Constantin Dumitriu.

Back To Top