skip to Main Content

Grècia

Vídeos

(Nov. 29, 2023, 20:30h. Biblioteca de Catalunya)

La guitarrista greca, universalment elogiada, Antigoni Goni va estudiar a la Royal Academy i a la Juilliard School de Nova York. Tal com diu el fundador de la revista Classical Guitar, Maurice J. Summerfield, “avui és una solista i artista discogràFica reconeguda internacionalment, pedagoga i organitzadora de festivals molt sol·licitada, l’art i la seva experiència són molt demandats a nivell internacional”.

La seva carrera va florir a mitjans dels anys 9, després de guanyar el concurs Guitar Foundation of America, que va donar lloc a uns 65 concerts a Amèrica del Nord i un contracte amb Naxos Records. Des d’aleshores va actuar pràcticament a tot arreu, a sales de concerts com el Concertgebouw d’Amsterdam, el Covent Garden i el Wigmore Hall de Londres, l’Odeon of Herodes Atticus a l’Acròpolis (Atenes), així com la Filharmònica i la Cappella Sale de Sant Petersburg, el Teatre Bolshoi de Moscou i el Weill Recital Hall del Carnegie Hall de Nova York per esmentar-ne només alguns. Els seus enregistraments de gran èxit per als discos Naxos, Koch i Timespan han estat elogiats per ser “expressivament poètics i tècnicament emocionants” i han estat rebuts amb gran entusiasme per la comunitat musical internacional. El seu últim CD “Hymn to the Muse” és una col·lecció d’obres originals i transcripcions directament inspirades en la cultura i el patrimoni grec i, com afirma la revista italiana DOT Guitar, “un enregistrament excepcional que confirma sens dubte Antigoni Goni com un dels més grans intèrprets de la guitarra a l’escenari mundial”. És la fundadora del Departament de Guitarra de la Divisió Preuniversitaria de la Juilliard School of Music de Nova York, on també va ensenyar durant 10 anys.

Des del 2005 Antigoni Goni és professor de guitarra al Conservatori Reial de Brussel·les (Koninklijk Conservatorium Brussel) i membre del seu comitè artístic. L’abril de 2015, el Conservatori Reial la va nomenar “Professora de l’any”, convertint-la en la professora més jove que mai hagi rebut el premi “Madame de la Hault”, atorgat pel “Patrimonium” del Conservatori Reial de Brussel·les. És la creadora de The Brussels Guitar Laboratory (una col·laboració amb el departament d’investigació del Conservatori Reial de Brussel·les) i la fundadora i directora artística de “The Volterra Project, Summer Guitar Institute”, un innovador taller de guitarra clàssica que, a la Toscana (Itàlia) reuneix estudiants internacionals i professionals del més alt calibre durant deu dies d’estudi intens i actuacions inspirades.

Antigoni Goni grava amb una José Romanillos del 1989 i actua amb una guitarra de Andrea Tacchi del 2012 i una de Gerhard Oldiges del 2022.

Back To Top