skip to Main Content

Espanya

Vídeos

(Set. 13, 2019, 20:30. Auditori Eduard Toldrà, CMMB)

Nascut a Lleida l’any 1960, Carles Trepat va iniciar els estudis musicals a la seva ciutat natal amb Jordi Montagut. L’any 1976 va assistir, a Cervera, a l’últim curs de guitarra dirigit per Emili Pujol. Posteriorment, va ampliar els estudis a Barcelona, amb Eduardo Sáinz de la Maza i EulogioDávalos, al Conservatori Superior de Música Oscar Esplà d’Alacant, amb José Tomás i a l’École de Musique de Paris, amb Alberto Ponce.

Va iniciar l’activitat concertística als disset anys, i un any després va actuar al Teatro Real de Madrid com a guanyador del Concurs Permanent de les Joventuts Musicals d’Espanya. Entre els nombrosos premis que ha aconseguit destaquen el Premi Tàrrega del Certamen Internacional Francesc Tàrrega de Benicàssim, el premi especial del jurat del Concurs Internacional de L’Havana, i el primer premi del V Concurs Internacional de Toronto.

Dedicat des de molt jove a l’ensenyament de la guitarra, Carles Trepat va ser professor del Conservatori Professional de Música de Vila-seca durant cinc cursos i és convidat regularment a impartir cursos de perfeccionament en conservatoris i escoles de música: a Saragossa, A Coruña, Gijón, Badajoz, a Ikasmúsica de Bilbao, Alkmaar (Holanda), Volos, Salònica (Grècia), etc. Ha tingut el privilegi de col·laborar amb José Tomás, com a professor assistent, als Cursos de Vila-seca i Dènia durant més de deu anys. Des del 2005 és professor del Curs Internacional de Música de Cervera.

Carles Trepat ha fet concerts i recitals a Espanya, França, Rússia, Àustria, Anglaterra, Xile, Austràlia, Canadà, etc. Han tingut un relleu especial les seves actuacions al Wigmore Hall i al Queen Elisabeth Hall de Londres, al Palau de la Música Catalana de Barcelona, a la Philharmonia de Varsòvia, al Teatro de la Maestranza de Sevilla, a la Sala Glinka de Sant Petersburg i al Conservatori Txaikovski de Moscou. Ha participat al Festival de Música i Dansa de Granada, al Shell Darwin Guitar Festival, al Festival de Radio-France Montpellier i a les Temporades Ibercàmera i Euroconcert de Barcelona.

Com a solista ha col·laborat amb la London Festival Orchestra, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb l’English Chamber Orchestra, Orquestra de Cadaqués, I Musici i amb l’Orquesta Ciudad de Granada, entre d’altres, amb directors com Josep Pons, Leopold Hager, Enrique García Asensio, FriedemannLayer i NevilleMarriner.

Salvador Brotons, Albert Llanas, Feliu Gasull i Manuel García Morante li han dedicat algunes de les seves composicions. També ha publicat obres originals i transcripcions per a guitarra. La seva obra Homenatge a Baden Powell va ser premiada al Carrefour Mondiale de la Guitare de Martinique el 1994.

Ha enregistrat diversos CDs, dos d’ells dedicats a la música de Manuel Quiroga i Frederic Mompou i “El Albaicín”, que enregistra per primera vegada una peça de la “Iberia” d’Albéniz, per a guitarra sola. En col·laboració amb el Cor de Cambra del Palau de la Música, ha enregistrat el “Romancero gitano” de M. Castelnuovo-Tedesco, sobre poemes de Federico García Lorca, i amb el Quartet Casals el quintet del “Fandango” de Boccherini.

Carles Trepat interpreta habitualment amb guitarres històriques de Joseph Pagés (1809), Santos Hernández (1920) i Antonio Torres (1892).

Back To Top