skip to Main Content

Cuba – Espanya

Vídeos

(Set. 16, 2019, 20:30h. auditori Eduard Toldrà, CMMB)

Anabel Montesinos, la guanyadora més jove (a l’edat de 17 anys) del Concurs Internacional de Guitarra Francisco Tárrega en España, és una figura líder de la guitarra clàssica. Guanyadora de molts altres concursos importants de guitarra com el Michele Pittaluga, Città di Alessandria, a Itàlia, i l’Andrés Segovia, a Espanya, Anabel Montesinos ha realitzat concerts arreu del món. Va fer el ser debut al Carnegie Hall, l’any 2011, i ha ofert, diverses vegades, concerts a la sala Txaikovski de Moscou. Ha actuat com a solista amb orquestres com ara la Filharmònica de Torino-Itàlia, Filharmònica d’Oulu, Finlàndia, la Filharmònica de La Habana – Cuba, Filharmònica de Moscou-Rússia, etc. Ha enregistrat per al segell Naxos, i el seu primer CD va ser  escollit com a part del programa de música per la British Airways. Anabel Montesinos és una artista Savarez, interpreta amb cordes Azul-Cantiga i toca amb una guitarra construïda pel lutier australià Simon Marty. Anabel Montesinos és també ciutadana d’honor de la ciutat italiana de Solero.

Marco Tamayo, el guitarrista cubà amb nacionalitat austríaca, aclamat com “Il Re della Chitarra” pel diari italià La Stampa, és guanyador de concursos internacionals  importants, com el Concurso Internacional de Guitarra Michele Pittaluga – Città di Alessandria, a Itàlia, el Certamen Internacional de Guitarra Andrés Segovia , a Espanya, el Primer Concurs Internacional Nikita Koshkin de Rust, a Àustria, el Concurs Internacional Leo Brouwer de La Habana, a Cuba, entre altres. Ha interpretat, com a solista, amb orquestres i directors aclamats arreu del món i és una figura líder de la guitarra clàssica, tant com a concertista com com a professor. Marco Tamayo és també Professor a la Universitat Mozarteum de les Arts de Salzburg, i en el Landeskonservatorium de Klagenfurt, a Àustria. A més a més, és Professor convidat  a l’ Acadèmia de Música de Gdansk, Polònia, i va ser professor de la Universitat de Sydney a Austràlia. El seu llibre titulat  “Principios Esenciales para la interpretación en la guitarra clàssica” ha canviat  l’ enfocament sobre l’instrument i el seu ensenyament arreu del món. Alguns dels  seus estudiants gaudeixen d’una carrera internacional. Marco Tamayo també és director artístic del Concurso Internacional de Guitarra Michele Pittaluga – Città di Alessandria, i va ser nomenat ciutadà d’honor de les ciutats italianes d’ Alessandria i Solero. Tamayo interpreta amb una guitarra Simon Marty. És un artista Savarez, i interpreta amb cordes Alianza Azul-Cantiga. Marco Tamayo és President de Marco Tamayo Edition, creada el 2014, editorial que ha renovat les edicions de guitarra clàssica fins avui dia.

El duo de guitarra clàssica Tamayo-Montesinos  va néixer a partir de la música i l’amor. Ambdós solistes reconeguts, gaudeixen tocant junts i ens recorden allò que Fryderyk Chopin manifestà: “La guitarra és l’instrument més bonic de tots. Potser allò més bonic que una guitarra: dues guitarres”. El públic escoltarà en viu obres originals i transcripcions plenes de virtuosisme, diversió i bel canto.

Back To Top