skip to Main Content

Vídeos

(Set. 17, 2019, 20:30h. Sala Vermella, CMMB)

Guanyador del Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet 2016.

Emerson Salazar nascut a San Felipe, Xile, és un dels guitarristes clàssics més destacats de la seva generació. Guanyador del primer premi al Certamen de Guitarra “Miguel Llobet” de 2016, al Concurs d’ Execució Musical “Dr. Luis Sigall” de 2012, i el XXXV Certamen de Guitarra Andrés Segovia 2010, amb la seva sòlida tècnica i musicalitat, ha emocionat audiències d’ Europa i Amèrica.

El juny de 2013 estrena el segon concert per a guitarra i orquestra de John McLaughlin a Israel, juntament amb la Sinfonietta Beer Sheva, i sota la direcció de Doron Salomon.

La trajectòria artística d’aquest jove músic comença a Xile, on ofereix els seus primers recitals, intervé a programes de ràdio i televisió, participa en estrenes d’obres per a guitarra i toca com a solista amb diverses orquestres xilenes. Durant aquesta època obté una llicenciatura de Música a la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso, sota el guiatge de qui considera el seu gran mestre i mentor, Guillermo Nur. El 2007, és becat pel govern de Xile per a  realitzar estudis de Màster a la Universitat Mozarteum, Salzburg, Àustria, on estudia amb Eliot Fisk i Ricardo Gallén, graduant-se el 2009 amb la màxima qualificació. El període 2007-2011, es veu marcat per una intensa activitat artística. Cal remarcar els seus concerts a Espanya, Portugal, Alemanya i Àustria. En aquest període és premiat a Barcelona, Concurs Miguel Llobet  2008, i a València, Concurs Josefina Robledo 2009.

El 2009 es trasllada a Munic, ciutat plena de cultura i d’art, on troba un ambient adequat per a  desenvolupar la seva tasca com a artista i com a professor de guitarra.

Premis:

Primer premi, i premi del públic.
Certamen de Guitarra “Miguel Llobet”-Barcelona, España, 2016

Primer premi, millor intèrpret d’ obra obligatòria xilena i premi del públic
Concurs d’ Execució Musical “Dr. Luis Sigall”-Viña del Mar, Xile, 2012

Tercer premi
Concurs Internacional de Guitarra Alhambra – València, Espanya 2012

Primer premi i millor interpretació de música española.
Certamen Andrés Segovia – La Herradura, Espanya 2010

Primer premi
Concurs Josefina Robledo – València, Espanya 2009

Segon premi i millor intèrpret de música de Llobet.
Concurs Miguel Llobet – Barcelona, Espanya 2008

Segon Premi i millor intèrpret de música xilena
Concurs Liliana Pérez Corey – Santiago, Xile 2007

Primer premi
Concurs Darwin Vargas – Valparaíso, Xile 2005

Tercer premi i millor intèrpret de música xilena
Concurs Liliana Pérez Corey – Santiago, Xile 2003

Back To Top