skip to Main Content

Alemanya

Vídeos

(Nov. 27, 2023, 20:30h. Biblioteca de Catalunya)

Franz Halász, guanyador d’un premi Grammy, va començar la seva carrera internacional guanyant els primers premis al Concurs Andrés Segovia a Espanya i al Concurs Internacional Seto-Ohashi al Japó. El seu debut a Nova York va ser descrit com “simplement electrizant!” pel Soundboard Magazine i el seu primer CD en solitari amb música espanyola va ser elogiat com a insuperable, fins i tot superior a la llegendària interpretació del Segòvia.

Des que ha actuat arreu del món com a convidat habitual als principals festivals, va compartir escenari amb Siegfried Jerusalem, Patrick Gallois, Alban Gerhard, Isabelle Faust, Boris Pergamenshikov, Robert Aitken i amb orquestres com l’Orquestra de Cambra Europea, l’Orquestra Simfònica de Nuremberg, Tapiola Sinfonietta, Orquestra Sinfonica Brasileira i l’Orquestra de Cambra de Polònia.

La seva aclamada discografia inclou la música completa per a guitarra de Joaquin Turína, Toru Takemitsu, Hans Werner Henze, Sainz de la Maza, Frederic Mompou, Astor Piazzolla, Johann Sebastian Bach i Sofia Gubaidulina. El seu CD “Alma Brasileira” va ser guardonat amb el Grammy Llatí com a millor àlbum clàssic. Les Sonates i Partites BWV 1001-1006, gravades amb una llegendaria Hauser, apartinguda a Miquel Llobet, s’estrenaran amb BIS – Records a finals d’aquest any.

Des del 2010 Franz Halász té la primera càtedra per a guitarra a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Munic.

Back To Top