skip to Main Content

Espanya

Vídeos

(Jul. 9, 2022, 20:30h. Auditori Eduard Toldrá, CMMB)

Mabel Millán de 28 anys, va finalitzar els seus estudis de guitarra al Conservatori Superior de Balears amb Pedro Mateo, obtenint Matrícula d’Honor i Premi fi de Carrera.
Ha estudiat amb mestres com José Luis Rodrigo, Emilio Romero i Gerardo Arriaga.

Així mateix, va acabar els seus estudis de Dret graduant-se al juny 2015 a la Universitat Complutense de Madrid, el Màster d’Accés a l’Exercici de l’Advocacia el gener de 2017 i postgrau amb Paolo Pegoraro a la Segòvia Guitar Academy de Pordenone.

Ha estat becada per la Fundació David Russell, i ha impartit classes magistrals al Festival Internacional Ciutat de Trujillo, al Festival Internacional de guitarra de Varsòvia, a la Universitat Major de Santiago de Xile i al Festival Internacional de Culiacan, Mèxic.

Com a concertista, va debutar als 15 anys al que va seguir una forta carrera concertística, ressaltant una gira de més de 30 concerts amb Joventuts Musicals d’Espanya per tot el territori nacional, acompanyada al piano per la seva germana Celia, formant des de llavors el duo Millán .

Ha actuat a les Sales més prestigioses d’Espanya com el Teatre de la Mestrança de Sevilla, el Teatre Monumental de Madrid, la Fundació Juan March, la Reial Acadèmia de Sant Ferran, el Teatre de la Granja de Sant Ildefons, la Biblioteca Nacional de Catalunya, i el Palau de la Música Catalana, per ressaltar-ne alguns dels més coneguts.

Internacionalment, ha actuat al Teatre Nacional d’Oslo, Noruega, any 2011, Itàlia al festival de Caroso, també a Roma. Polònia en el marc del Festival internacional de Varsòvia; a Budapest, Hongria, amb el Festival Internacional de Szeged,  London Guitar Festival, North East Guitar Festival a Newcastle, Tampere Guitar Festival a Finlàndia, a Mèxic, durant el Festival Internacional de Culiacan, així com diverses actuacions a prestigioses sales d’Alemanya, Holanda i Portugal.

Ha representat Espanya amb les Ambaixades de molts països, actuant en sales de prestigi davant d’il·lustres personalitats, com els Ambaixadors de múltiples països, cònsols, alts directius, ia Malta, davant la Presidenta al seu Palau.

Ha actuat com a solista al costat de l’Orquestra Chicano Muñoz, orquestra de la Universitat Major de Xile, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola i la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid amb què va realitzar una gira per Itàlia.

A la seva trajectòria ha obtingut 34 premis. D’aquests 19 són primers, entre els quals destaquen:

Premi Honorífic David Russell per a joves talents (2008),
1r Premi Concurs Internacional “Luso-Espanhol”, Portugal 2008 (categoria V)
1r Premi Concurs Internacional “Luso-Espanhol”, Portugal 2009 (categoria VI)
1r Premi de Joventuts Musicals d’Espanya (2010)
1r Premi XII Concurs Internacional de Música de Benidorm 2010
1r Premi i el premi del públic al XIX Concurs Internacional Fundació Jacinto i Innocenci Guerrero 2012
1r Premi III Concurs Internacional Juan Crisòstom d’Arriaga (2014)
Triplet al Certamen Internacional de guitarra Miguel Llobet (2014) aconseguint primer premi, premi del públic i premi a la millor interpretació de l’obra de Llobet.
Premi Catalunya Música, consistent en la promoció de la interpretació a través de la Xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Forma un duet amb la seva germana, la pianista Celia Sánchez Millán, compten amb un ampli historial de concerts i amb què ha obtingut quatre primers premis:

1ºPremi del Concurs Música de Cambra Los Pedroches,  2009.
1r Premi del Concurs Música de Cambra Francisco Salzillo. 2010.
Premi “Absolut  guitarra-saxofon  Concurs Internacional Benidorm” 2010.

Va participar en l’enregistrament d’un disc per a l’edició Joves Talentos David Russell, ha ofert diversos concerts per a RNE, institució per a la qual també ha gravat un CD, i compta amb dos discos, “Mabel Millán Gran Recital”, amb una discogràfica mexicana, va resultar guanyador d’un premi Grammy a la categoria “Millor Obra Clàssica Contemporània” i “The Devil´s Caprice” gravat amb Naxos USA.

Actualment compatibilitza la Carrera Fiscal amb concerts i masterclasses molt esporàdics, entre els quals destaquen una gira amb l’Orquestra de Wisconsin, Estats Units.

Back To Top