skip to Main Content

Vídeos

(Set. 15, 2019, 20:30h. auditori Eduard Toldrà, CMMB)

Nora Buschmann és una solista per a guitarra de fama internacional nascuda a Berlín. Després d’estudiar al Conservatori “Franz Liszt” a Weimar i més tard  a Colònia, va guanyar diversos primers premis en concursos internacionals. Els seus programes uneixen la música de diferents tradicions i regions com a resultat d’un fluid intercanvi musical amb importants compositors contemporanis de la guitarra, com ara Carlo Domeniconi, Dusan Bogdanovic, Juan Falú, Carlos Moscardini i Paolo Bellinati, entre altres.

Realitza, sovint, concerts per Europa i Sud Amèrica. És convidada a grans festivals de guitarra, on, a més a més d’interpretar la seva obra, dicta màster classes i actua com a jurat. Actualment és professora de guitarra a la Universitat de Música de Rostock (Alemanya), on manté una classe internacional d’estudiants de Bachelor i Màster,  i a la Hochschule für Musik “Carl Maria von Weber”, a Dresden, en el departament de World Music.

La discografia de Nora Buschmann inclou: “Live in Bern” (1999), que conté un repertori eminentment clàssic, “Suite Orientale” (2003), on explora obres inspirades en el pròxim Orient i en el Mediterrani, i “Apassionata. Latina” (2007), on interpreta, entre altres, folklore argentí i música brasilera. A duo ha gravat, amb Carlo Domeniconi, “Selected Works III”.

Últimament va ser convidada per l’Institut Goethe de Brasil, el 2014, i el 2016 està convidada a Argentina (entre altres, al “Festival guitarras del mundo” ), a Hongria, Suïssa, França i Turquia.

A l’ octubre de 2016, va rebre el títol de Professora Honorària.

Back To Top