skip to Main Content

Espanya

www.ricardogallen.com

Facebook: Ricardo Jesús Gallén

Twitter: @RicardoGallen

Vídeos

És un distingit guitarrista amb una pròspera carrera. Les seves interpretacions, sempre inspirades i innovadores, el situen com un músic de primera línia, al mateix temps que la seva visió revolucionària de la tècnica guitarrística i de l’ensenyament és la millor prova de la seva qualitat.

“Immensa creativitat i virtuosisme que es pressent amb tan sols mirar-li les mans” ha dit el Mestre Leo Brouwer elevant a Ricardo Gallén a un nivell de mestratge molt poc comú.

Les seves increïbles habilitats li han permès la possibilitat de fer les seves interpretacions per tot el món en recitals com a solista, a duo o amb orquestres, en importants escenaris com el Royal Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori Nacional de Madrid, la Sala Tchaikovsky de Moscou, el Palau de la Música Catalana, La Sala Auer d’Indiana University o la Acadèmia Sibelius a Hèlsinki, entre d’altres.

Ricardo Gallén ha estrenat en nombroses ocasions obres de compositors de renom i ha participat en diversos projectes sota la direcció d’importants directors com Maximiano Valdés, En Shao, Juan José Mena, Monica Huggett, Leo Brouwer, Jordi Savall o Seirgiu Comisiona, destacant com una fita a la seva carrera l’estrena de la Sonata del Pensador que el mestre Leo Browuer li va dedicar.

Guanyador dels guardons més importants (Certamen Francisco Tàrrega i Concurs Andrés Segovia i Markneukirchen, entre d’altres), ha impartit docència en diversos llocs, tenint l’honor de ser el catedràtic més jove de la prestigiosa Universitat Franz Liszt a Weimar, Alemanya, fins a dia d’avui.

Ricardo Gallén ha estat membre de diversos jurats en nombroses competicions de guitarra, així com professor convidat a màster-classes amb gran èxit.

Les seves gravacions, des del primer àlbum, han rebut critiques sensacionals. Els seus últims treballs de l’Obra Completa per Llaüt de Bach, així com les Sonates per a guitarra de Ferran Sor, han estat considerats àmpliament com obres mestres per part de la premsa especialitzada.

Estem, en definitiva, davant d’un mestre del que Lope de Vega podria haver dit: “qui el va provar, ho sap: Sor y Gallén, ambdós brillen”.

Back To Top