skip to Main Content

Espanya

Vídeos

(Set. 18, 2021, 20:30h. Auditori Eduard Toldrá, CMMB)

Guanyadora del según premios al Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet 2020.

Sara Guerrero va néixer a Zamora el 1997, va estudiar amb els mestres Hugo Geller i Eduardo Baranzano amb qui acaba els seus estudis al Conservatori Superior de Navarra obtenint el Premi Fi de Carrera. Compte en la seva formació amb el Màster d’Interpre- tació i Investigació de la música espanyola pel Reial Conservatori Superior de Madrid i amb el Màster de formació de professorat. També ha rebut classes magistrals de grans mestres de la guitarra com: David Russell, Jose Luis Rodrigo, Carles Trepat, Marcin Dylla, Álvaro Pierri, Carlo Marchione, Roland Dyens entre d’altres.

Ha guanyat nombrosos premis des dels 9 anys entre els quals cal destacar el premi ho- norífic David Russell per a Joves talents, el primer premi en el Certamen Internacional Intercentros Melómano en la categoria professional, el primer premi en la categoria absoluta el Certamen Juan Crisóstomo Arriaga (Bilbao), el premi Andrés Segovia i Ruiz Morales de Música en Compostela, el premi Beca atorgada per la Fundació Maria Paula Alonso de Ruiz Martínez (Estats Units), segon premi al Certamen Internacional de Gui- tarra Miquel Llobet (2020).

Així mateix, des dels 11 anys, Sara compta amb un notable recorregut concertístic. Amb 17 anys va debutar com a solista a l’Auditori Nacional al costat de l’Orquestra Metropo- litana de Madrid el Concert en La major de Mauro Giuliani, i la seva guitarra ha sonat en sales destacables del nostre país com el Museu del Romanticisme, el Festival de Música de Tres Cants , la seva experiència compta amb una gira per Malàisia i una altra per Es- tats Units (Classical Music Institute de Texas). Ha estrenat obres de compositors com Da- vid del Port i Carlos Cruz de Castro. Als 18 anys presenta el seu primer treball discogràfic “Saudades y Danzas”, gravat i produït per Fernando Colás. Actualment forma part del “Dúo Melómano” (soprano i guitarra).

Sara és artista D’Addario Artist i toca amb una guitarra de Daniel Bernaert de 2014.

“The first time that I heard Sara playing the guitar, I got impressed with her musical ex- pression and her magnetic personality above the stage. From a very young age she got a unique interpretation, showing an early maturity. “ David Russell.

Back To Top