skip to Main Content

Croàcia

Vídeos

Zoran Dukić va néixer a Zagreb (Croàcia) el 1969. Va començar els estudis de guitarra als sis anys. Després de graduar-se a l’Acadèmia de Música de Zagreb amb el professor Darko Petrinjak, va perfeccionar-se a la Musikhochschule de Colònia amb el professor Hubert Käppel. Va participar en màster classes amb virtuosos com Manuel Barrueco, David Russell i Leo Brouwer.

Ha guanyat diversos premis en competicions internacionals de música, com ara: el 1991, el Primer Premi al VI Concurs Internacional de Guitarra a Mettmann (Alemanya) i el Primer Premi al Concurs Internacional de Guitarra “Andrés Segovia” a Palma de Mallorca (Espanya). El 1992, el Primer Premi i Premi Especial del Jurat per a la millor interpretació de música espanyola al VIII Concurs Internacional de Guitarra de Madrid. El 1993, el Primer Premi i Premi del Públic al XX Concurs Internacional de Guitarra a Viña del Mar (Xile), i, el 1994, el Primer premi i Premi del Públic al Concurs Internacional “Francisco Tàrrega”, a Benicàssim (Espanya).

Zoran Dukić interpreta sol o amb orquestra arreu d’Europa i d’Amèrica (Estats Units, Canadà, Amèrica Llatina). També toca música de cambra i és membre del “Cologne Trio”, amb el qual va enregistrar el seu primer CD. Ensenya al Koninklijk Conservatorium a La Haia i a l’Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona.

Back To Top